|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in. Mix de boter, suiker en citroenschil door elkaar in een grote kom. Voeg de citroensap, bloem, melk en eidooiers hier een voor een bij. Mix het mengsel goed door voor je het volgende ingrediënt toevoegt. Klop in een vetvrije kom de ei-witten tot lichte pieken ontstaan (deze ontstaan als je de mixer eruit haalt). Vouw de opgeklopte ei-witten voorzichtig in het citroen-mengsel. Giet het mengsel in een ovenschaal. Plaats deze ovenschaal in een grotere schaal. Vul de schaal met een laagje water, ongeveer tot de helft van het citroenmengsel. Zet de schaal in de oven. Bak tot 40 minuten op 180°C. De cake/pudding is klaar als de bovenkant mooi bruin is, met een pudding op de bodem. Verwijder de ovenschaal uit de schaal. Bestrooi de cake vlak voor het serveren met poedersuiker. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend | ||
Benodigd : 2 ovenschalen | ||
Suggesties : De cake evt. in soufflébakjes te serveren, de bereidingstijd is dan circa 25-30 minuten. Lauwwarm of koud serveren. Ideaal dus om ‘s middags te maken, in de koelkast te schuiven en later op te eten. De poedersuiker strooi je er vlak voor het serveren overheen. | ||
Extra info : Afbeelding |